Skip to content

KUPNJA AUTA IZ NJEMAČKE NA LEASING

Kupnja auta iz njemačke na leasing je nešto za što nas klijenti često kontaktiraju i dobra vijest je da je ista moguća ukoliko se sve pametno posloži. 

Naime, u pravilu leasing kuće ne žele financirati vozila koja se nalaze izvan Hr budući da je bilo loših iskustava poput plaćanja vozila koja ne postoje i slično. Prevare su jako česte i kako bi se od istih zaštitile, leasing kuće su odlučile financirati samo vozila koja se nalaze u Hr i koja prodaju domaći trgovci vozila bez obzira je li riječ o novim ili rabljenim vozilima.

Problem je što je ponuda vozila na domaćem tržištu relativno siromašna u odnosu njemačko tržište a pogotovo na tržište EU, pogotovo kad su u pitanju mlađa vozila koje se u pravilu i kupuju na leasing. 

Ponuda je još siromašnija ukoliko vozilo kupujete na leasing kao tvrtka i bitno vam je da je vozilo u sustavu PDV-a radi pravdanja troškova i odbitka PDV-a. To je u pravilu trenutak kad nam se dobar dio klijenata i javlja s idejom za kupnju auta iz njemačke na leasing

Kako bi  kupnja auta iz njemačke na leasing bila moguća, potrebno je da mi kao tvrtka registrirana u HR kupimo u vaše ime vozilo iz njemačke, odradimo svu potrebnu papirologiju oko unosa itd. te ga vama kao krajnjem kupcu prodajemo uz financiranje putem leasinga.

U praksi to funkcionira dosta jednostavno te postoje dva osnovna načina na koji se ovo može odraditi. 

  1. Kupnja auta iz njemačke na leasing bez pregleda vozila. 
  2. Kupnja auta iz njemačke na leasing uz pregled vozila i jamstvo na isto.

Ukoliko se odlučite na kupnju vozila bez prethodnog pregleda vozila na lokaciji prodavatelja, što inače nije preporučljivo s obzirom na broj prethodno oštećenih vozila i sl., potrebno je dostaviti nam link na vozilo koje želite financirati putem leasinga te ćemo vam napraviti izračun svih troškova do registracije u HR. 

Nakon prihvaćanja inicijalne ponude, s trgovcem u njemačkoj ćemo dogovoriti sve potrebne detalje te izvršiti kupnju i transport vozila na vašu adresu a vama ispostaviti službenu ponudu s kojom možete pristupiti leasingu i tražiti financiranje za vaše vozilo.

Prije nego vozilo stigne na vašu adresu, mi rješavamo svu potrebnu papirologiju oko unosa vozila kako bi vozilo bilo spremno za tehnički i registraciju neposredno po isporuci na vašoj adresi. Naravno, pod uvjetom da leasing pravovremeno odobri financiranje vašeg vozila. 

Ukoliko se odlučite na kupnju auta iz njemačke na leasing s uključenim pregledom vozila na lokaciji prodavatelja, za vas smo pripremili i paket usluga koji uključuje kompletnu uslugu pregleda i kupnje vozila po principu “ključ u ruke” a financiranje samog vozila može ići i putem financijskog ili operativnog leasinga. 

Sve o našim uslugama uvoza auta po narudžbi možete pročitati i na linku: Uvoz auta po narudžbi.

U tom slučaju je procedura kupnje auta iz njemačke na leasing identična prvom slučaju, samo ovaj put uključuje i detaljan pregled vozila na lokaciji prodavatelja u njemačkoj prije same kupnje, dostave i financiranja auta preko leasinga.

Nakon pregleda vozila na lokaciji prodavatelje te nakon što je vozilo i zadovoljilo određene kriterije, moguće je i ugovaranje dodatnih garancija na auto u trajanju od 6 mjeseci do 2 godine i to u ovlaštenim servisima za vašu marku vozila.

Na ovaj način je moguća kupnja vozila iz njemačke uz financiranje putem leasinga za sve marke i modele vozila koja su bila registrirana bar na jedan dan.

Osim kupnje vozila iz njemačke uz financiranje preko leasinga, moguća je kupnja vozila i iz drugih zemalja EU također uz financiranje putem leasinga.  

TU SMO ZBOG VAS

Za sva pitanja ili dodatne informacije po pitanju kupnje auta iz njemačke na leasing, stojimo vam na raspolaganju svakim danom od 07:00 do 19:00 uključujući i vikende.

5/5 - (7 votes)
Call Now Button
×