Skip to content

UVOZ AUTA PO NARUDŽBI

Uvoz auta po narudžbi iz Njemačke ali i ostatka EU po principu ključ u ruke je savršeno rješenje za sve one koji lokalno ne uspijevaju pronaći vozilo koje zadovoljava njihove kriterije.

Transparentno

Transparentni i unaprijed jasno definirani troškovi.

Sigurno

Profesionalna provjera vozila na lokaciji prodavatelja. Plaćanje auta tek nakon preuzimanja.

Fleksibilno

Opcija kupnje rabljenih i novih auta iz Njemačke i EU i na leasing

Usluga uvoz auta po narudžbi omogućava vam da na siguran način kupite vozilo koje se nalazi bilo gdje na području EU.

Naime, aktivna ponuda rabljenih automobila u Hrvatskoj je oko 30.000, dok je ponuda vozila spremnih za uvoz kroz uslugu uvoz auta po narudžbi na području EU preko 1.000.000.
Samim time, na području EU je puno lakše pronaći auto u skladu s všim željama i potrebama, bilo da se radi o novom, skoro novom ili rabljenom autu.

Kad je u pitanju uvoz auta po narudžbi, na vama je da izaberete željeno vozilo te nam pošaljete link. Sve ostalo je naša briga.

Što uključuje naš paket usluga: Uvoz auta po narudžbi?

Kako bi uvoz auta po narudžbi i kupnja vašeg novog limenog ljubimca prošli glatko, za vas smo pripremili paket usluga koji će uvoz auta po narudžbi učiniti jednostavnim i ugodnim iskustvom i to po principu ključ u ruke.

Naša usluga uvoz auta po narudžbi uključuje:

 • Savjetovanje: Pružamo vam savjete za sve vezano uz kupnju i uvoz auta.
 • Transparentan izračun: Besplatan, jasan i transparentan izračun svih troškova do registracije u RH.
 • Kontakt s prodavateljem: Kompletna komunikacija s prodavateljem.
 • Provjera povijesti vozila i prodavatelja.
 • Detaljna provjera vozila: Profesionalna provjera auta na lokaciji auta s jamstvom na prezentirano stanje.
 • Izradu detaljnog izvještaja o stanju vozila.
 • Kupnja vozila: U pravilu mi plaćamo vozilo dok ga vi kao krajnji kupac plaćate tek nakon što vam ga isporučimo na vašu adresu i nakon što ga i sami još jednom pregledate.
 • Rješavanje svih potrebnih papira.
 • Dostava auta: Organizacija prijevoza auta na vašu adresu.
 • Garancija na auto: Sukladno dogovoru, garanciju na auto u trajanju do 2 godine u ovlaštenom servisu za vašu marku vozila.
 • Mogućnost kupnje na leasing: Moguća je kupnja auta iz Njemačke ali i ostatka EU i na leasing.

Sukladno dogovoru, moguće je obavljanje samo jednog dijela usluga iz paketa usluga uvoz auta po narudžbi.

Korak 1: Uvoz auta po narudžbi i potraga za željenim automobilom

Prvi korak kad radimo uvoz auta po narudžbi iz Njemačke ili ostatka EU je pronalazak željenog primjerka. Najveću ponudu rabljenih, ali i novih auta na području EU možete pronaći na mobile.de i AutoScout24.hr. Nakon što ste pronašli željeno vozilo, možete nam poslati link putem WhatsApp-a, e-maila ili kontakt forme.

Nakon što zaprimimo link, izradit ćemo troškovnik u kojem su jasno i transparentno definirani svi troškovi do registracije u RH za željeno vozilo.
Izrada troškovnika se ne naplaćuje.

Svakako je preporuka da se čujemo i telefonski radi brže i jednostavnije komunikacije te kako bi prošli sve detalje i opcije

Korak 2: Kontakt s prodavateljem i provjera auta

Nakon što imamo spreman jedan ili više automobila koji zadovoljavaju postavljene kriterije te nakon što smo prošli sve troškove i opcije oko plaćanja i dostave, slijedi kontakt s prodavateljem.

U prvom kontaktu s prodavateljem dolazimo do što više podataka o vozilu, povijesti vozila te broja šasije automobila koji želimo kupiti i uvesti.

Ako se priča s vozilom čini urednom, nakon početnog kontakta s prodavateljem krećemo u provjeru povijesti vozila po broju šasije te provjeru samog prodavatelja.

Korak 3: Pregovori i odlazak na lokaciju auta

Ukoliko izabrani primjerak auta prolazi u prvom krugu provjera te se dogovorimo sa vama da idemo u realizaciju, slijedi drugi kontakt s prodavateljem i pregovori oko cijene auta, uvjeta kupnje i opcija rezervacije vozila.

Kad radimo uvoz auta po narudžbi iz Njemačke ili bilo koje zemlje članice EU, u pravilu uvijek idemo na lokaciju vozila kako bi auto pregledali i uživo prije nego ga kupimo.

Postoji naravno i opcija kupnje i uvoza auta po narudžbi i bez usluge pregleda vozila na lokaciji prodavatelja, ali sve sukladno dogovoru sa vama kao klijentom. Pregled vozila na lokaciji prodavatelja uključen je u naš puni paket usluga, te pregled auta prije kupnje uvijek radimo osobno i nikad ga ne prepuštamo trećim osobama.

Na lokaciji auta prije kupnje kroz uslugu uvoz auta po narudžbi je uvijek jedan od nas dvojice, Marko ili Damir. Osim što smo dugogodišnji poslovni partneri u našoj tvrtki Axis d.o.o., također smo i zaljubljenici u vozila s doslovno više od tisuću pregledanih auta iza sebe, što nam omogućava da s punim samopouzdanjem stojimo iza auta koja kupujemo za svoje klijente kroz naš paket usluga uvoza auta po narudžbi.

Korak 4: Pregled auta na lokaciji prodavatelja

Nakon što smo stigli na lokaciju prodavatelja, slijedi najvažniji i najzahtjevniji dio prilikom uvoza auta po narudžbi, a to je pregled auta.

Pregled auta na lokaciji prodavatelja traje u prosjeku dva i pol sata. Najviše vremena odlazi svakako na prvi i najvažniji dio pregleda auta, a to je provjera je li vozilo sudjelovalo u prometnim nesrećama odnosno je li bilo oštećeno i u kojoj mjeri.

Vozila koja su pretrpjela veća oštećenja gdje je mogla stradati šasija, zračni jastuci ili konstrukcijski dijelovi vozila se automatski preskaču.

Ukoliko se ispostavi da je auto lakirano uslijed manjih oštećenja, radi se procjena prethodnog oštećenja te procjena kvalitete popravka na osnovu čega se u dogovoru s vama donosi odluka da li nastavljamo s pregledom auta ili ne.

Ako vozilo zadovoljava u prvom dijelu pregleda, slijedi drugi dio u kojem se radi estetska provjera vozila. U ovom dijelu pregleda se evidentiraju sva oštećenja na eksterijeru i u interijeru vozila te se sve dostavlja vama kao krajnjem kupcu na uvid.

Nakon estetske provjere auta koji želimo uvesti, slijedi detaljna provjera motora, mjenjača, elektronike vozila, ovjesa, dodatne ugrađene opreme te auto dijagnostika i testna vožnja.

Nakon završenog pregleda vozila, još jednom prolazimo sve detalje i opcije tako da sa sigurnošću možemo potvrditi je li ovaj primjerak upravo ono što tražimo i nastavljamo s kupnjom ili idemo na sljedeći.

Ukoliko je donesena odluka da se ide u kupnju, u pravilu mi plaćamo vozilo u cijelosti dok vi kao krajnji kupac auto plaćate auto tek nakon što vam ga dostavimo na vašu adresu i nakon što ga i sami još jednom pregledate te potvrdite da vozilo u potpunosti odgovara dogovorenom i prezentiranom stanju.

Ukoliko odemo na lokaciju prodavatelja kako bismo pregledali vozilo i ispostavi se da vozilo ipak ne zadovoljava, auto se preskače te nastavljamo s pregledom idućeg vozila ukoliko ga imamo spremnog, sve bez dodatnih troškova za vas kao kupca.

Poželjno je (ali ne i obavezno) iz tog razloga uvijek imati spremna 2 ili 3 auta za pregled, budući da izvjestan broj auta otpadne prilikom pregleda na lokaciji prodavatelja. Najčešći razlozi su ili nezadovoljavajuće stanje auta s obzirom na kilometražu i godište ili se ispostavi da je auto pretrpio manja ili veća oštećenja koja su bolje ili lošije popravljena, iako često nigdje ne postoje zapisi za ista.

S obzirom da se pri kupnji auta u pravilu radi o ozbiljnim financijskim investicijama, ništa se ne prepušta slučaju. Samo 100% uredne automobile sa 100% urednom pričom iza sebe možemo i želimo preporučiti te dovesti za svoje klijente kroz naše pakete usluga.

Korak 5: Kupnja i prijevoz auta po narudžbi

Ukoliko je izabrani automobil zadovoljio sve očekivane kriterije, krećemo u kupnju i dostavu vašeg auta na vašu adresu.

Sve troškove kupnje, transporta i svih troškova oko auta kroz uslugu uvoz auta po narudžbi, sukladno prethodnom dogovoru snosimo mi.

Vi kao krajnji kupac vozilo plaćate tek nakon što vam ga isporučimo na vašu adresu i nakon što ga i sami još jednom pregledate.

Transport svih auta kupljenih po narudžbi se u pravilu vrši preko naših ugovornih partnera sa specijaliziranim kamionima za transport vozila s uključenim osiguranjem. Ovo se definitivno pokazalo ne samo kao najsigurniji i najpouzdaniji način prijevoza vašeg novog limenog ljubimca, već i kao financijski najpovoljniji.

Kupnja auta kroz uslugu uvoz auta po narudžbi je moguća iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Dolazak na našu adresu nije nužan. Automobil će biti dostavljen i isporučen na vašu adresu.

Korak 6: Primopredaja auta

Primopredaja auta koje za vas uvozimo po narudžbi vrši se na vašoj adresi, bez obzira iz kojeg grada dolazite. Na ovaj način smo u mogućnosti pružiti našu uslugu uvoza auta po narudžbi klijentima diljem cijele Hrvatske.

Nakon što vozilo stigne na vašu adresu, isto će biti predano vama kao kupcu na pregled i potvrdu da vozilo odgovara dogovorenom i prezentiranom stanju, prije nego ga uopće platite.

Slobodni ste vozilo odvesti i u servise po želji te na dodatne provjere. Tek nakon što i sami potvrdite da stanje vozila odgovara prezentiranom stanju te da je sve sukladno dogovoru, prelazimo na plaćanje auta i konačno registraciju vozila.

Troškovi prilikom uvoza auta po narudžbi

Kako bi sve bilo jasno i transparentno, prije nego krenemo s uvozom auta po narudžbi, dobit ćete službenu ponudu gdje su unaprijed jasno i transparentno definirani svi pojedinačni troškovi do registracije u Hrvatskoj. Ova ponuda uključuje jasno i transparentno definirane sve troškove pojedinačno:

 • Cijena auta s uključenim dogovorenim popustom.
 • Cijene naših usluga.
 • Troškovi prijevoza vozila.
 • Izračun PPMV-a (poseban porez na motorna vozila).
 • Izračun naknada za FZOEU (popularno zvani otpad).
 • Homologacija.
 • Trošak potvrde proizvođača.
 • Dodatne garancije na vozilo u ovlaštenom servisu za vašu marku vozila ukoliko su iste dogovorene.

Na žalost, nismo u mogućnosti navesti troškove bez konkretnog primjerka vozila koji želite kupiti, budući da se troškovi razlikuju i ovisno o autu, njegovoj starosti, novonabavnoj vrijednosti, CO2 emisijama, lokaciji i drugim čimbenicima.

Na sljedećem linku se nalazi naš kalkulator troškova kod uvoza auta koji svakako možete koristiti za izračune troškova te isti uključuje sve troškove do registracije osim troškova pregleda vozila na lokaciji prodavatelja: Kalkulator uvoza auta.

Uvoz auta po narudžbi i garancije

Garancija na auto pri uvozu auta po narudžbi je nešto čime se ponosimo jer smatramo da naš posao nije gotov samo isporukom auta.

Naš cilj je osigurati da vas isto vozilo služi još dugo nakon što ga preuzmete od nas.

Kako bi u tom mogli biti maksimalno uspješni, ugovorili smo poslovnu suradnju s renomiranom njemačkom garancijskom kućom CarGarantie, koja je specijalizirana za garancije i pokrića u slučaju kvarova na novim ali i rabljenim vozilima. Osim garancije na auto u trajanju do dvije godine u ovlaštenom servisu za vašu marku vozila, moguće je ugovoriti i produženo tvorničko jamstvo za sva vozila koja su još uvijek pod tvorničkim dvogodišnjim jamstvom i ispod 80.000 km.

Produženo jamstvo počinje od dana prestanka tvorničkog jamstva te se može ugovoriti do dodatnih 24 mjeseca osiguravajući vam garanciju na vozila kupljena preko nas i do 4 godine. 

Sve o našim garancijama na rabljena ali i nova vozila možete pročitati na sljedećem linku: Uvoz auta po narudžbi i garancije

Kupnja i uvoz potpuno novog auta po narudžbi iz EU

Osim rabljenih auta, nudimo i uslugu kupnje i uvoza potpuno novih auta iz Njemačke i ostatka EU.

S obzirom na razlike u paketima opreme, dostupnosti vozila, a često i cijenama, sve je češće isplativa i kupnja gotovo novih ili potpuno novih auta iz Njemačke ili drugih zemalja EU.

Procedura je u pravilu jednostavna i slična kupnji i uvozu rabljenog auta po narudžbi, osim što u slučaju kupnje novog auta u pravilu nije potrebna provjera samog vozila, već eventualno samo trgovca i organizacija prijevoza uz rješavanje papira i obračuna PDV-a.

Sve o opcijama oko kupnje i uvoza potpuno novih auta možete pročitati na linku: Kupnja i uvoz novog auta iz njemačke i ostatka EU. 

Kupnja i uvoz auta po narudžbi bez pregleda na lokaciji prodavatelja

Kupnja i uvoz auta po narudžbi bez pregleda na lokaciji prodavatelja je također moguća kako bi se smanjili troškovi, a to vam preporučujemo u slučajevima kad vozilo prodaje zaista uredan prodavatelj i riječ je o mladom vozilu s malom kilometražom.

Stojimo vam svakako na raspolaganju kako bi prošli sve detalje i opcije oko kupnje i uvoza auta te pronašli optimalno rješenje vaših želja. 

Najčešća pitanja vezana uz uvoz auta po narudžbi

Vozila koje uvozimo po narudžbi za vas kao klijente u pravilu plaćamo mi skupa sa svim ostalim troškovima.
Vi kao krajnji kupac vozilo plaćate tek nakon što vam ga isporučimo na vašoj adresi i nakon što ga i sami još jednom pregledate i potvrdite da je sve u skladu s dogovorom i prezentiranim stanjem.

Neposredno nakon plaćanja vozila, isto je spremno za registraciju. 

Da, čak bi rekli i sigurnija nego redovna kupnja vozila s lagera od lokalnog trgovca. Naime, u paketu naših usluga kad je u pitanju uvoz auta po narudžbi je uključen i profesionalni pregled vozila i to prije kupnje na lokaciji prodavatelja

Kad je u pitanju sigurnost i zadovoljstvo naših klijenata, ništa se ne prepušta slučaju!

Osobno ćemo prije kupnje pregledati vaše vozilo na lokaciji prodavatelja a s obzirom na godine iskustva i preko tisuću pregledanih vozila, znamo sve tajne ovog zanata i sa punim samopouzdanjem možemo jamčiti za vozila koje vam preporučimo.

Pregled uključuje sve od provjere povijesti vozila do provjere da li je vozilo bilo oštećeno i popravljano te u kakvom je estetskom ali i mehaničkom stanju.

Osim toga, jamčimo isporuku vozila u prezentiranom stanju što znači da za sva odstupanja od onog što je prezentirano mi snosimo svu dogovornost.

Osim toga, vi vozilo kao krajnji kupac plaćate tek nakon što vam vozilo isporučimo na vašu adresu i nakon što ga i sami još jednom pregledate.

Vaše povjerenje nam je važno!

Da, auto koje za vas uvozimo po narudžbi iz njemačke ili ostatka EU možete financirati i putem leasinga bilo da ste pravna ili fizička osoba.

Sukladno dogovoru, vozilo je moguće kupiti na slijepo odnosno bez pregleda na lokaciji prodavatelja ili s uključenim pregledom te s uključenim svim troškovima do registracije.

Moguća je kupnja i uvoz potpuno novog vozila iz bilo koje zemlje članice EU.

Sve o kupnji i uvozu novih auta s područja EU možete pročitati u našem članku na sljedećem linku: Kupnja i uvoz novog auta s područja EU.

I nova vozila koja za svoje klijente uvozimo također je moguće financirati i putem leasinga te ugovoriti dodatna produžena jamstva.

Ne. Kompletna papirologija uključujući i carinu kao i obračun naknada za FZOEU će biti napravljena od strane nas. 

Prvi korak je svakako pronaći vozilo koje želite kupiti. Preporučujemo svakako dva najveća portala za oglašavanje vozila u EU. 

mobile.de
autoscout24.hr

Nakon što ste pronašli željeno vozilo- pošaljite nam link na isto i ostalo je na nama. 

Ubrzo će te dobiti troškovnik s krajnjom cijenom vozila u HR. Ako sve odgovara, krećemo u realizaciju i uskoro je vozilo na vašem parkingu.

Svakako je preporučljivo da se čujemo i telefonski radi brže i jednostavnije komunikacije a kako bi prošli sve detalje i opcije.

Kad je u pitanju uvoz auta po narudžbi u pravilu vozila radi sigurnosti transportiramo specijaliziranim kamionima za prijevoz vozila s uključenim osiguranjem tereta i isporuka je u prosjeku kroz 10-15 dana, ovisno o lokaciji vozila te vašoj adresi.. 

Ukoliko se odlučite na uvoz auta po narudžbi te mi odemo na lokaciju prodavatelja kako bi pregledali vozilo i ispostavi se da vozilo ipak ne zadovoljava postavljene kriterije, idemo na iduće vozilo bez dodatnih troškova za vas kao kupca. 

Preporuka je uvijek da imamo 2 ili 3 vozila koja možemo pregledati budući da dosta vozila otpadne prilikom pregleda uslijed nedostataka poput prijašnjih oštećenja koja su popravljana ili zbog nezadovoljavajućeg stanja vozila.

Ovo je nažalost čest slučaj i na vozilima starima i po samo nekoliko mjeseci.

Ukoliko u tom trenutku nemamo spremno drugo vozilo za pregled, isto možemo pregledati kad će te ga imati spremnog.

Da, možemo za vas kupiti i uvesti vozilo i bez pregleda vozila na lokaciji prodavatelja. 

Za kupnju vozila “na slijepo” je svakako preporuka da vozilo prodaje renomirani trgovac te da je riječ o mlađem vozilu s urednom poviješću.

I u ovom slučaju je vozilo moguće kupiti na leasing.

Kad je u pitanju uvoz automobila po narudžbi krajnji troškovi uvelike ovise o samom vozilu (starost, novonabavna vrijednost, CO2 itd) ali i lokaciji vozila.

Budite slobodni poslati nam link na vozilo koje vam se sviđa i napravit ćemo jasan i transparentan troškovnik koji uključuje sve troškove do registracije u Hr.

U pravilu da ukoliko vozilo zadovoljava određene kriterije. Budite slobodni javiti nam se putem maila ili WhatsApp-a s detaljima o vozilu nakon čega možemo napraviti ponudu za vaše vozilo.

U pravilu izbjegavamo kupnju auta od fizičkih osoba kad radimo za klijente uvoz auta po narudžbi. 

Ukoliko je riječ o specifičnom vozilu te isto ne možete pronaći u autokući,  javite nam kako bi napravili provjeru vozila i prodavatelja nakon čega ćemo moći reći da li možemo za vas to vozilo kupiti i dovesti ili ćemo ga na žalost morati preskočiti.   

U pravilu je moguće dogovoriti i samo transport vozila.

Pošaljite nam informacije o kojem se vozilu radi te lokaciju gdje se vozilo nalazi i lokaciju na koju je potrebno vozilo dostaviti nakon čega ćemo vam moći potvrditi kad transport možemo izvršiti i koja bi bila cijena usluge prijevoza.

Osim prijevoza osobnih vozila, u mogućnosti smo i izvršiti i prijevoz kamiona te radnih strojeva.  

“Uvoz auta” i “unos auta” su dva izraza koji se kod nas jako često miješaju a uvelike se razlikuju.

Za vozila koja kupujemo s područja EU te ih želimo registrirati u HR, ispravan izraz bi bio “unos auta”.

Za vozila koja u HR stižu izvan teritorija EU, ispravan izraz bi bio “uvoz auta”.

Ipak, u svakodnevnoj komunikaciji je ostao izraz “uvoz auta” još od vremena dok HR nije bila članica EU kad je to i bio ispravan izraz.
Ulaskom u Hrvatske u EU više se s područja zemalja članica EU ne radi “uvoz auta” već “unos auta”.

S obzirom na ustaljeni izraz “uvoz auta” koji se u pravilu koristi u svakodnevnoj komunikaciji, i mi na našim stranicama se prilagođavamo kako bi tekstovi svim našim klijentima te korisnicima bili jasniji i shvatljiviji te umjesto “unos auta” koristimo ustaljeni izraz “uvoz auta” iako se u pravilu radi o “unosu auta”. 

Kontakt Forma
Infografika koja pojašnjava i prikazuje korak po korak put od pronalaska vozila do pregleda i isporuke te garancija za auta kupljena kroz naš paket usluga: uvoz auta po narudžbi

TU SMO ZBOG VAS

Za sva pitanja ili dodatne informacije po pitanju uvoza auta po narudžbi iz Njemačke i ostatka EU, stojimo vam na raspolaganju svakim danom od ponedjeljka do subote od 08:00 do 18:00.

Kako bi krenuli u realizaciju kupnje i uvoza auta po narudžbi, dovoljno je da nam pošaljete link na vozilo koje vam se sviđa- sve ostalo je na nama.

4.6/5 - (876 votes)
Call Now Button
×