UVOZ AUTOMOBILA PO NARUDŽBI

Vozi auto kakav zaslužuješ!

Uvoz automobila po narudžbi je usluga koju za svoje klijente odrađujemo po principu ključ u ruke. Podrška smo vam u kompletnom procesu uključujući sve od savjetovanja pa do pronalaska automobila, pregleda vozila, transporta te rješavanja papirologije i izdavanje jamstva na sami automobil.

Uvoz automobila po narudžbi je savršeno rješenje za sve one koji na našem lageru rabljenih automobila ne uspijevaju pronaći vozilo koje bi zadovoljilo njihove kriterije.

Ovakav način kupnje rabljenog vozila ima nekoliko prednosti u odnosu na kupnju samo izloženih primjeraka, ali, krenimo redom.

Uvoz automobila po narudžbi - Osnovni kriteriji

Najveća prednost kad je u pitanju uvoz automobila po narudžbi je što svaki klijent sam bira kakav auto želi te koje kriterije željeni automobil treba zadovoljiti. 

Kako bi u pronalasku savršenog primjerka vozila bili što uspješniji odnosno što uspješnije odredili željene kriterije, predlažemo kratki sastanak u našem uredu. Tu ćemo skupa proći i prokomentirati sve one bitne stavke a koje će nam pomoći da shvatimo kakvo vozilo tražite te unutar koji parametara vozilo treba biti.

Neki od kriterija koje je potrebno definirati kad se radi uvoz automobila po narudžbi su:

 • Željena marka i model vozila
 • Prihvatljiva starost vozila
 • Motor /mjenjač /snaga vozila
 • Prihvatljiva kilometraža vozila
 • Boja i oprema vozila
 • Proračun i planirani načini financiranja vozila
 • Vrijeme isporuke
 • itd.

 

Nakon što smo odredili osnovne kriterije za vozilo, krećemo na sljedeći korak a to je potraga za savršenim primjerkom.

Uvoz automobila po narudžbi - Potraga

Kad je u pitanju uvoz automobila po narudžbi, potraga za savršenim primjerkom može trajati par minuta pa sve do nekoliko mjeseci, ovisno o trenutnoj ponudi vozila te postavljenim kriterijima. 

U pravilu se uvoz automobila po narudžbi može realizirati u 2-3 tjedna ali sve ovisi prije svega od vremena koje nam je potrebno da nađemo primjerak koji zadovoljava zadane parametre. 

Uvoz automobila po narudžbi - Prezentacija i provjera vozila

Nakon što smo pronašli jedan ili više automobila koji zadovoljavaju sve prethodno postavljene kriterije, slijedi prezentacija vozila. Ova se prezentacija sastoji u pravilu od slika i osnovnih informacija o automobilima. 

Nakon što smo između prezentiranih automobila izabrali favorite, krećemo u detaljnu provjeru vozila.

Kompletna provjera vozila se sastoji od nekoliko koraka i uključuje:

 1. Provjera kompletne povijesti vozila i dokumentacije vozila.
 2. Provjera servisne povijesti vozila.
 3. Provjera kilometraže vozila.
 4. Provjera debljine laka na vozilu. S ovom provjerom se sa 100%-nom sigurnošću može utvrditi da li je vozilo bilo nekad lakirano odnosno popravljano te u kojoj mjeri.
 5. Detaljan estetski pregled vozila što podrazumijeva pregled eksterijera i interijera.
 6. Mehanička provjera stanja rabljenog vozila te provjera ispravnosti rada svih sustava u vozilu. 

 

Važno je napomenuti da vozila koja ne zadovoljavaju prva 3 kriterija u potpunosti ili su sudjelovala u prometnim nesrećama odnosno nemaju urednu kompletnu povijest ne možemo dovesti iako je riječ o uvozu automobila po narudžbi.

Svi utvrđeni nedostatci ili potencijalna oštećenja se prezentiraju budućem potencijalnom vlasniku koji nakon svih izloženih detalja donosi odluku da li je to vozilo primjerak kakav tražimo.

Ukoliko je automobil zadovoljio sve očekivane kriterije, krećemo u kupnju i dovoz vašeg vozila.

Uvoz automobila po narudžbi - Kupnja i transport

Ukoliko sve prezentirano odgovara, krećemo u kupnju i transport vašeg automobila po narudžbi.
Kupnju kao i kompletno financiranje vozila obavljamo mi dok vi kao klijent nemate troškova sve do trenutka primopredaje vozila. 

Neposredno nakon kupnje, organizira se transport vozila. Transport se vrši u suradnji s našim poslovnim partnerima koji su specijalizirani za prijevoz automobila na razini EU ili ga dovozimo mi osobno. Sami transport vozila nakon kupnje traje između 3 i 15 dana. Ovisno o tome gdje se automobil nalazi.

Uvoz automobila po narudžbi - Završna provjera

Nakon što automobil koje za vas uvozimo stigne u Zadar u naš prodajni prostor, slijedi druga provjera. U ovoj provjeri se vozilo još jednom provjerava do najsitnijih detalja.

Kad se zbroje prva i druga provjera, vaše rabljeno vozilo će prije isporuke vama kao klijentu proći sljedeće provjere minimalno jedan put.

 1. Provjera vlasničke povijesti vozila i dokumentacije vozila.
 2. Provjeru servisne povijesti vozila.
 3. Provjera kilometraže vozila.
 4. Mjerenje debljine laka na vozilu s čim se sa 100%-nom sigurnošću može utvrditi da li je vozilo bilo nekad lakirano odnosno popravljano te u kojoj mjeri.
 5. Detaljan estetski pregled vozila što podrazumijeva pregled eksterijera i interijera.
 6. Mehanička provjera stanja rabljenog vozila. Ovaj pregled se ponavlja 2 puta od čega je bar jednom u automehaničarskoj radionici jednog od naših poslovnih partnera (Autoklub Zadarkoji je Zadarska podružnica HAK-a i automehaničarska radionica Autodirect).
 7. Sukladno dogovoru, obavljanje svih potrebnih servisa i otklanjanje svih eventualnih nedostataka kako bi vozilo bilo 100% spremno za vožnju.
 8. Sukladno dogovoru, dubinsko čišćenje, pranje i dezinfekcija interijera i eksterijera te poliranje kompletnog vozila kako bi vozilo bilo spremno za  preuzimanje od strane novog vlasnika.

 

Kako bi kvaliteta naše usluge i naših rabljenih vozila bila konstantna, a broj grešaka i propusta minimalan prilikom svakog od koraka provjere rabljenih automobila služimo se sustavom kontrolne “check” liste s preko 90 točki pregleda. Na ovaj način minimaliziramo propuste i greške uzrokovane ljudskim faktorom što nam omogućava da svaki put postignemo jednake rezultate i svaki put isporučimo vozilo iza kojeg možemo stajati.

Uvoz automobila po narudžbi - Primopredaja

Nakon izvršenih svih provjera te potvrde da vozilo zadovoljava naše postavljene kriterije, slijedi primopredaja vozila. Na vozilo će biti postavljene PP tablice s kojima omogućujemo našim klijentima da se slobodno voze te će vam vozilo biti predano na sljedećih nekoliko sati. 
To je vrijeme koje vi kao naši klijenti imate kako bi još jednom samostalno provjerili izabrano vozilo i je li isto zadovoljava vaše kriterije, potrebe i želje. Slobodni ste vozilo odvesti u servis po želji i na dodatne provjere.

Nakon završene probne vožnje, slijedi rješavanje dokumentacije. Mi opet preuzimamo vozilo. Ali samo na kratko. Vozilo nam je potrebno kako bi mogli obaviti sve ono što je potrebno prije registracije a uključuje homologaciju, obračun i plaćanje FZOEU-a te PPMV-a.
Nakon toga slijedi i službena primopredaja vozila te odlazak na tehnički i registraciju automobila.

Uvoz automobila po narudžbi - Garancije

Prilikom uvoza automobila po narudžbi kao i prilikom klasične prodaje, naš posao nije gotov samom isporukom vozila.
Naš posao je osigurati da vas to isto vozilo služi još jako dugo nakon što ga od nas odvezete. Kako bi u tom mogli biti maksimalno uspješni, ugovorili smo poslovnu suradnju s Njemačkom garancijskom kućom CarGarantie koja je specijalizirana za garancije i pokrića u slučaju kvarova na novim ali i rabljenim vozilima.

U mogućnosti smo vam kao svojim klijentima u suradnji s CarGarantie ponuditi garancije na naša rabljena vozila do 24 mjeseca u ovlaštenom servisu za sve automobile uključujući i automobile koje smo uvezli po narudžbi. 

Sve o našim garancijama na rabljena vozila i pokrićima možete pročitati OVDJE

Osim garancija, pogledajte i našu ponudu polovnih automobila dostupnih odmah. NAŠA PONUDA POLOVNIH AUTOMOBILA

TU SMO ZBOG VAS

Za sva pitanja ili dodatne informacije po pitanju uvoza rabljenih automobila po narudžbi, stojimo vam na raspolaganju svakim danom od 07:00 do 21:00 uključujući i vikende na svim komunikacijskim platformama.

Damir

091/537-82 31

Marko

091/243-35 02

4.1/5 - (27 votes)