Skip to content

AUTO NA KREDIT

Najčešći upiti koje imamo su na temu financiranja vozila te kako kupiti auto na kredit i kako kupiti auto na leasing.
Kako bi odgovorili na ta pitanja napravili smo članak koji sadrži odgovore na sva bitna pitanja.

Ukoliko će te ipak i dalje imati nejasnoća na temu kako kupiti automobil na kredit, budite slobodni javiti nam se bez ikakvih obaveza. 

Rabljena vozila se jako često kupuju na kredit budući da je kupnja automobila u pravilu poprilično financijsko opterećenje. 

Kredit za kupnju auta se u pravilu može ugovoriti na period do 10 godina. Ako se pametno posloži, kredit za auto može biti odličan “alat” pomoću kojeg se može voziti dobar auto s kontroliranim troškovima bez stvaranja prevelikog financijskog opterećenja.

KUPNJA AUTA NA KREDIT

Kupnja auta na kredit nikad nije bila lakša.

No krenimo redom. Ako se odlučite kupiti auto na kredit, banke u pravilu nude dva osnovna modela kredita. 
1. Namjenski kredit za kupnju auta.
2. Nenamjenski kredit.

Kupnja auta na kredit putem namjenskog kredita za kupnju vozila

Ako se odlučite kupiti auto na kredit putem namjenskog kredita za kupnju vozila trebat će te nešto više papirologije nego ako se odlučite kupiti auto putem nenamjenskog kredita.
Osim malo više papirologije, rok otplate je skraćen u odnosu na nenamjenski kredit na maksimalan period od cca 7 godina. 

Osim što namjenski krediti za vozila zahtijevaju malo više papirologije, u pravilu je potrebno imati i nešto novca za učešće. Ovisno o politici banke 0-20% od vrijednosti vozila.

Iz ovih razloga se velika većina ipak odlučuje kupiti auto na kredit putem nenamjenskog kredita. 

Ukoliko se odlučite na kupnju vozila putem namjenskog kredita za kupnju rabljenog vozila, procedura je u pravilu jednaka kao i kod nenamjenskog kredita. (Niže u tekstu se nalazi pojašnjena procedura).
Ovdje će vas banka jedino dodatno tražiti podatke o trgovcu od kojeg kupujete vozilo te podatke o vozilu.
U slučaju da kupite auto na kredit putem namjenskog kredita, banka isplaćuje kompletan iznos novca izravno trgovcu rabljenim automobilima a ne vama kao klijentu. 

Kupnja auta na nenamjenski kredit

Kupnja rabljenog auta na kredit putem nenamjenskog kredita je najčešći oblik financiranje auta putem kredita.

Za razliku od namjenskog kredita za kupnju rabljenog auta, ovdje vas banka neće pitati u koju svrhu vam je kredit potreban.

Novac isplaćuju direktno vama na račun a vi poslije s njim radite što želite. Ipak je to na kraju vaš novac.

Budući da iznos kredita nije vezan isključivo za vrijednost vozila, postoji mogućnost da ugovorite i veći iznos novca nego što je cijena samog vozila.

Može se reći da kupnja rabljenog auta na nenamjenski kredit ima dvije osnovne prednosti:
1. Slobodno raspolaganje novcem uz mogućnost dizanja kredita većeg ili manjeg nego je vrijednost samog vozila.
2. Izostanak obaveze davanja učešća pri kupnji rabljenog vozila kao što je slučaj kad želite kupiti auto na kredit putem namjenskog kredita za kupnju vozila.

Prednosti kod kupnje auta na kredit

 Neke od osnovnih prednosti za one koji se odluče kupiti auto na kredit su:

  1. Nikad nije bilo moguće brže doći do novca. U zadnje vrijeme je novac jako često na vašem računu unutar 60 minuta. 
  2. Ukupan trošak automobila se dijeli na duži vremenski period s čim možete kontrolirati financijsko opterećenje. Sami možete kontrolirati iznos mjesečne rate kontrolom roka otplate.

Osim navedenih prednosti za one koji kupuju auto na kredit putem nenamjenskog kredita, važno je spomenuti i opciju prodaje rabljenog vozila u bilo kojem trenutku bez ikakvih dodatnih odobrenja od strane banke/leasing društva te zatvaranje ostatka kredita bez dodatnih troškova.

Kupnja auta na kredit pokazala se brzim, jeftinim i fleksibilnim načinom financiranja kupnje rabljenog vozila. Pogotovo kad je riječ o nenamjenskom kreditu.

Kako kupiti auto na kredita?

Odgovor na pitanje “Kako kupiti auto na kredit?” nikad nije bio jednostavniji.

Iako je mnogima muka od same pomisli na papirologiju koju krediti nose sa sobom, riječ je u biti o jako jednostavnom procesu.

Znatno jednostavnijem nego ikad prije. Pogotovo ako imate primanja na istoj banci na kojoj dižete i kredit za kupnju automobila.

Prvi korak je svakako pronalazak rabljenog auta koji zadovoljava vaše potrebe i kriterije.


Ukoliko još niste pronašli auto po koje bi odgovaralo vašim željama i potrebama- pogledajte i našu ponudu rabljenih vozila ili se možda odlučite za našu uslugu uvoz automobila po narudžbi. 

Nakon što ste izabrali vozilo koje vam odgovara, slijedi odlazak u banku.
Tu će vam gospođa na šalteru napraviti u par minuta nekoliko modela otplate kredita u skladu s iznosom kredita koji želite podignuti te vašim primanjima i mjesečnom ratom unutar koje se želite zadržati.

Nakon što izaberete model otplate kredita koji odgovara vašim mogućnostima i potrebama, na tom istom šalteru možete podnijeti i zahtjev za kredit za kupnju svog “novog” vozila.

Imat će te nekoliko papira za potpisati koji se tiču suglasnosti za provjeru vaših podataka i suglasnost za zahtjev za kredit. 
Nakon toga se vaši dokumenti skupa s zahtjevom za kredit šalju odjelu koji se bavi odobrenjem kredita.

Odgovor i isplata se čekaju ovisno od banke do banke ali je sve gotovo u pravilu unutar 30-60 minuta kad su u pitanju brzi krediti ili kroz sljedećih 1-2 radna dana ukoliko je riječ o standardnim kreditima. 
Neposredno nakon odobrenja kredita slijedi i onaj najslađi dio. Isplata.

Dizanje kredita je nekad zaista bio posao koji je bio krajnje neugodna gnjavaža međutim danas to sve ide puno brže i znatno jednostavnije. Puno puta i sve unutar 60 minuta.

Ukoliko niste klijent banke u kojoj dižete kredit za auto, procedura je malo drugačija. Ali ne puno.

Opet je prije svega potrebno naći rabljeno vozilo koje zadovoljava vaše kriterije, zatim slijedi odlazak do banke i razgovor s gospođom koja radi na odjelu za kredite. Nakon početne procjene, tražit će vas u pravilu da prikupite zadnje 3 platne liste od poslodavca ili potvrdu o izvoru primanja. Ostatak procedure je u pravilu jednak.

Ukoliko se odlučite kupiti auto na kredit putem namjenskog kredita za kupnju vozila, uz zahtjev za kredit koji ispunjavate u banci potrebno je priložiti i službenu ponudu od trgovca vozilima kod kojeg kupujete vozilo.

Naš je savjet da uvijek izaberete vozilo koje želite kupiti na kredit prije dizanja samog kredita. Tako izbjegavate situaciju da dignete nedovoljno ili ipak previše novca što poslije može biti gnjavaža ili ograničavajući faktor.

Važno je napomenuti i da će svaki ozbiljan trgovac vozilima bez problema rezervirati vozilo na vaše ime i pričekati vas koliko god je potrebno da riješite pitanje financiranja. 

Financijski planeri i kupnja auta na kredit

Financijski planeri i kupnja auta na kredit zaista idu ruku pod ruku. Dobar financijski planer je zaista od velike pomoći kad je u pitanju savjetovanje oko kredita i opcija koje banke nude. Ne samo da je od pomoći kad je u pitanju ušteda u novcu nego i ušteda na vremenu i energiji. Znaju sve o aktualnim ponudama i opcijama banaka te kreditima kako za fizička tako i za pravna lica.

Ukoliko niste raspoloženi za obilazak banaka kako bi provjerili njihove ponude kredita ili niste sigurni koje opcije su dobre za vas- ovo su ljudi s kojima se isplati “popiti kavu”.

Ukoliko niste sigurni koji kredit te u kojoj banci bi bio najbolji za vas, budite slobodni kontaktirati nas. Rado ćemo vas spojiti s financijskim planerom s kojim i sami surađujemo te u kojeg imamo puno povjerenje.

Kupnja auta na kredit- izračun mjesečne rate

Ovdje ćemo vam predstaviti okvirni izračun rate  za kupnju auta na kredit u tri slučaja. Za primjer ćemo uzeti 3 auta iz različitih kategorija te cjenovnih razreda.

1. Kupnja Volkswagen Passat na kredit

Cijena vozila: 14 600 €

Na period od 5 godina, mjesečna rata kredita iznosi 282€.
Na period od 7 godina, mjesečna rata kredita iznosi 213€.
Na period od 10 godina, mjesečna rata kredita iznosi 162€.

Ovo je okvirni izračun iznosa mjesečne rate za kupnju auta na kredit putem nenamjenskog kredita.

2. Kupnja Golf 7 na kredit

Cijena vozila: 9 290€

Na period od 5 godina, mjesečna rata kredita iznosi 103€.
Na period od 7 godina, mjesečna rata kredita iznosi  135€.
Na period od 10 godina, mjesečna rata kredita iznosi 179€.

Ovo je okvirni izračun iznosa mjesečne rate za kupnju auta na kredit putem nenamjenskog kredita.

3. Kupnja Volkswagen Polo na kredit

Cijena vozila: 5970€.

Na period od 5 godina, mjesečna rata kredita iznosi 115€.
Na period od 7 godina, mjesečna rata kredita iznosi 87€.
Na period od 10 godina, mjesečna rata kredita iznosi 66€.

Ovo je okvirni izračun iznosa mjesečne rate za kupnju auta na kredit putem nenamjenskog kredita.

Korisni linkovi i članci

TU SMO ZBOG VAS

Budite slobodni kontaktirati nas ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća po pitanju kupnje rabljenog auta na kredit. Tu smo zbog vas. Stojimo vam na raspolaganju kako bi vam razjasnili i pomogli da izaberete najbolju i najpovoljniju opciju financiranja u skladu s vašim mogućnostima i potrebama.

Dostupni smo vam svakim danom uključujući i vikende od 07:00 do 21:00 na svim komunikacijskim platformama.

Poziv | WhatApp | Viber | SMS | Facebook | Messanger | E Mail | Njuškalo

4.8/5 - (17 votes)
Call Now Button
×